onsdag 20. oktober 2010

Jambo!

Hei! (tenkte det kanskje var greit å lære litt basic)

Kjører litt info om Zanzibar sånn at dere kan lære litt av bloggen også!

Zanzibar er en sammensetning av øyer utenfor Tanzania. Det er to hovedøyer, Pemba og Unguja. Zanzibar er en autonom stat, det vil si at de styrer en del av affærene sine selv, men at det er Tanzania som egentlig har hovedstyret.

Under valget her nå bestemmer de hvem som skal styre de affærene som hører Zanzibar til. I dag og i går var det sånne “valg rally”, med stor fest og masse folk og mat i gatene. Det bygger seg virkelig opp til valget. Vi må jo forlate øya og var kanskje litt irritert for det i begynnelsen, men kjenner nå at det kanskje er litt greit også.

Det bor sånn ca 1.000.000 mennesker her, og så vidt jeg vet bor de fleste her på Unguja. Det er også her det er flest turister. Vi bor i Stone Town, hovedstaden, men de fleste turistene er på østkysten eller i nord.

Siden det er 99% muslimer her er det veldig greit å dekke seg litt til når man går ute, og skuldre og knær skal ikke vises. Det kan være litt slitsomt siden det er mellom 25 og 30 grader i gjennomsnitt her. Heldigvis er det greit å gå nesten naken på stranda. Det er heller ikke sånn at noen klikker i vinkel om du går lettkledd i gatene men i alle fall for oss, som er her for å forske, er det greit å dekke seg og vise respekt.

Folkene her er veldig ivrige på at vi skal lære swahili så vi prøver så godt vi kan. Det er et innmari festlig språk, men det er ikke så lett å lære.

Haha, kom på en morsom historie fra flyturen hit i sta. Da vi mellomlanda i Addis Ababa, hovedstaden i Etiopia, måtte vi vente i 2-3 timer. For å komme inn til venteområdet måtte vi gjennom sikkerhetskontrollen, som egentlig var ganske streng. Vi måtte ta av sko og og genser og alt mulig. Det var greit nok det, men da vi hadde kommet gjennom og satt og ventet, åpnet de opp en dør direkte inn til venteområdet, som sto helt ubevoktet. Der kunne folk gå rett inn og droppe hele sikkerhetskontrollen. USA hadde vært stolte.

Fikk tatt et bilde av en nydelig Zanzibari gutt i sta, som skulle prøve å skremme oss.
Pratet med en Islamsk leder her om dagen, som hadde gitt bort den ene sønnen sin til en kamerat for å "bekrefte" vennskapet. Skjønner ikke hvorfor ikke jeg bare kan låne et også, de er så utrolig vakre her!